Információk a grafikai tervezésről:

Ahhoz, hogy jól tudjunk együttműködni a tervezési folyamat során, nagyon fontos az információk pontos, jól meghatározott átadása. Egy munka megrendelésekor a Megrendelő fejében már mindig él egy elképzelés, hogy mit szeretne a kész munkán viszontlátni. De ehhez még ilyenkor nincs pontos kép társítva. Ehhez kell a grafikus.

Ezért a folyamat így zajlik:

1.Brief leadása
Ezt a lap alján fogod megtalálni. Ezt próbáld minél pontosan megfogalmazni, magadban is meghatározni, hogy miket szeretnél viszont látni. Színek, ábrák, minden részlet fontos. És ugyanolyan fontos, hogy mit nem. Például, ha van egy szín amit kifejezetten utálsz, akkor hiába állítom, hogy illik a vállalkozásodhoz, nem fogsz tudni Vele azonosulni.

2. Szerződés írása, vázlatdíj utalása
Miért van szükség vázlatdíjra? Mert az én munkám leginkább az ötleten alapul, amit az én „egyediségem”/stílusom ad. És a vázlatban ezeket már kiadom. Valamint ilyenkor már sok munkaórát beleteszek a konkurencia szűréssel,  ötleteléssel,  vázlat készítéssel. 

3. Vázlatokat készítek
Fontos, hogy ezek nem a végső munkák, csak kiindulási alapok ahhoz, hogy „előhívjam belőled azt a bizonyos képet, amit már tudat alatt Te megálmodtál. 

4. Egyeztetés
Ezen a ponton jössz be újra, hogy nagyon pontosan meghatározd a vázlatok közül mi az ami igen/nem és miért. Akár több vázlat 1-1 apró részletéből is összeállhat a kívánt eredmény. Nem ismerjük egymást, nem ismerhetem a gondolataidat. Így a Te útmutatásod kell ahhoz, hogy rátaláljak az általad megálmodott elképzelésre.

5. Grafikai munka befejezése
Utolsó információk birtokában tovább alakítom a vázlatot, és ez a folyamat megy addig, amíg azt nem mondod, EZ AZ! EZT KERESTEM!

Módosítási díj akkor kerül felszámításra, ha az elfogadott vázlat után lennének még plusz kérések.

6. Átadás
Kiegyenlítésre kerül a végösszeg, és átadom a munkát az előre megbeszélt formátumokban digitálisan.